دیجیهوم در مقاله راهنمای خرید تلفن بی سیم تمامی نکات لازم برای انتخاب تلفن بی سیم با کیفیت را بیان میکند تا مناسبترین گزینه را برای خرید داشته باشید.
در زمانهای بسیار دور افراد برای ایجاد ارتباط از راه دور دارای محدودیتهای زیادی بودند. یکی از راههای ارتباطی نامه بود که معمولاً زمانبر بود. با اختراع منحصر به فرد الکساندر گراهام بل مردم زیادی در سرتاسر دنیا توانستند از راههای دور بهصورت همزمان ارتباط برقرار کنند و صدای یکدیگر را بشنوند. پس از اینکه این وسیله همه گیر شد و در هر خانهای مورد استفاده قرار گرفت تولید کنندگان سعی کردند که در طراحی و امکانات آن تغییراتی به وجود بیاورند تا برای کاربران تماس های تلفنی را لذتبخشتر و راحتتر کنند.
بنا براین روزبهروز شاهد تولیدات متنوع از تولیدکنندگان به نام و مشهور این صنعت در دنیا بودیم. با روی کار آمدن تلفن های بی سیم آزادی استفاده از تلفن بدون اینکه نیاز باشد در یک نقطه بنشینید و فقط صحبت کنید، افزایش پیدا کرد و این انعطاف پذیری همگان را غافلگیر کرد.
دیگر افراد میتوانستند هم با تلفن صحبت کنند و هم به کارهای دیگر خود برسند. درست است که با ظهور تلفن های همراه استفاده از تلفن ثابت بهویژه در منازل بسیار کاهش یافت اما این دستگاه همچنان جزو ابزار ضروری برای زندگی بهحساب میآید. در مقاله راهنمای خرید تلفن بی سیم، شما را با لیست انواع تلفن بی سیم، تلفن بی سیم برد بالا و … آشنا خواهیم کرد.

تفاوت تلفن بی سیم با تلفن آنالوگ
تلفن بی سیم به این دلیل به این نام معروف است که برخلاف تلفن های آنالوگ، دیگر گوشی با یک سیم بلند به بدنه اصلی (پایه) متصل نبوده و بدون محدودیت و توجه به دوری یا نزدیکی پریز تلفن یا برق امکان صحبت با تلفن در هر نقطه از منزل حتی در هنگام راه رفتن نیز میسر میگردد.
همانطور که اشاره کردیم تلفن های بی سیم دارای سیم اتصال به بدنه نیستند ولی برعکس تلفنهای قدیمی که در صورت اتصال با برق میسوختند، با برق کار میکنند و باید هم به پریز مخصوص خط تلفن و هم پریز برق به صورت مداوم متصل باشند. با توجه به این الزام، در راهنمای خرید تلفن بی سیم این نکته را باید بدانید که در صورت قطع برق، تلفن شما کار نخواهد کرد.
درصورتیکه در محل یا منطقهای زندگی میکنید که احتمال قطع برق در آنجا زیاد است و از طرف دیگر تماسهای تلفنی ضروری نیز دارید این مدل از تلفن برای شما مناسب نیست و یا سعی کنید حتماً یک مدل تلفن سیمدار نیز در منزل یا محل کار خود داشته باشید. (از تلفنهایی با سیستم پشتیبانی باتری استفاده کنید)
انواع تلفن بی سیم
بهطورکلی دو نوع دستگاه تلفن بی سیم وجود دارد. برخی دارای سیستم انسرینگ در خود دستگاه هستند (اصطلاحاً تلفن منشی دار) و برخی دیگر فاقد آناند. هر دو از تکنولوژی DECT استفاده میکنند تلفن هایی که از این فناوری استفاده میکنند. برعکس تلفنهای آنالوگ دارای زمان مکالمه طولانیتری هستند.
تلفن های بی سیم با سیستم انسرینگ ماشین (سیستم پیام گیر):
این مدل تلفن ها از سایر همتایان خود کمی بزرگتر هستند. سیستم انسرینگ امکان ضبط پیامهای صوتی هنگامیکه در منزل نیستید یا به هر دلیلی توان پاسخگویی تلفن را ندارید برای شما فراهم میکند. این پیغامها تا زمانی که شما بخواهید بر روی دستگاه باقی میمانند مگر آنکه آنها را از حافظه دستگاه پاککنید.
برای استفاده از سیستم انسرینگ باید گزینه مربوط به آن را فعال کنید. هم میتوانید از پیام منشی که قبلاً بر روی دستگاه ضبط شده است استفاده کنید و هم میتوانید پیامی با صدای خودتان به هر شکلی که تمایل دارید ضبط کرده و آن را بهعنوان منشی انتخاب کنید.
تمامی کسانی که با شما تماس میگیرند پس از چند بوق معین که تنظیمات تعداد آنهم به عهده شماست صدای شما را شنیده و پیغامشان را برای شما خواهند گذاشت. این دستگاهها دارای یک آلارم نمایشی (چراغ چشمک زن) نیز هست و با خاموش روشن شدن به اطلاع شما میرساند که پیام جدید ضبط شدهای دارید.
در صورت قطع برق ناگهانی نگران نباشید تمام پیامها و اطلاعات در تلفن شما حفظ میشوند. این مدل از تلفن های بی سیم معمولاً فضای بیشتری اشغال میکنند و باید هزینه بیشتری بابت خرید آن پرداخت کنید. در تلفن بی سیم منشی دار تفاوت ممکن است در محل دسترسی به پیامهای ذخیرهشده باشد. در بعضی مدلها امکان چک کردن پیام از طریق دستگاه اصلی (پایه) وجود دارد ولی مدل هایی هم هستند که میتوان از طریق گوشی پیامها را دریافت کرد. مدتزمان دریافت پیام بر روی انسرینگ ماشین نیز در بین مدلها متفاوت است. ممکن است مدلی ده دقیقه پیام را ذخیره کند، برخی دیگر بیشتر یا کمتر.

تلفن بی سیم بدون انسرینگ ماشین:
این مدل بسیار ساده و البته کارآمد است. دکمههای بزرگی روی آن قرارگرفته است که بهراحتی قابل خواندن و فشار دادن باشد. همچنین این تلفنها دارای چراغ هایی هستند که در زمان زنگ خوردن روشنشده و در زمان نشنیدن صدا، شما را متوجه تماس دریافتی میکند.
این مدل دارای برنامهریزی سادهای برای ثبت شماره تلفنها و ثبت تاریخ و زمانبر روی تلفن بوده و کاربرد راحت و آسانی دارند. شما امکان تنظیم میزان صدا در این مدل از تلفنهای بی سیم را دارید. ازآنجاییکه که از نام آن مشهود است امکان دریافت و ضبط پیامهای شما را ندارد.
سایر مقالههای مرتبط از دیجیهوم:
ویژگیها و امکانات مختلف تلفن بی سیم
ویژگی های تلفن بی سیم ؛ باتری
ازآنجایی که تلفن های بی سیم با باتری قابل شارژ، کار میکنند کیفیت باتری اهمیت زیادی پیدا میکند. این تلفن ها معمولاً قابلیت استفاده مداوم تا ۸ ساعت را دارند. بر روی صفحهنمایش تلفن نمایشگر وضعیت باتری تلفن بی سیم قرار دارد و در برخی مدلها هنگامی که شارژ تلفن به حداکثر میرسد با صدای بوق مخصوصی شما را آگاه میکند و میتوانید با گذاشتن آن بر روی پایه اجازه دهید دوباره کاملاً شارژ شود.
ویژگی های تلفن بی سیم ؛ ID Caller
از دیگر امکاناتی که در راهنمای خرید تلفن بی سیم مطالعه می فرمائید، داشتن آی دی کالر است. آی دی کالر علاوه بر اینکه شماره تماسگیرنده را هنگام تماس نشان میدهد، سابقه تماسهای گرفتهشده و دریافت شده را نیز همراه با تاریخ و زمان دقیق نشان میدهد.
ویژگی های تلفن بی سیم ؛ Call waiting
از طرف دیگر معمولاً تلفنهای بی سیم مجهز به سیستم پشت خطی یا Call waiting هستند. این سیستم به این صورت عمل میکند، هنگامیکه شما در حال صحبت با تلفن هستید چنانچه همزمان شخص سومی با شماره شما تماس برقرار کند حین مکالمه صدای بوق خواهید شنید که نشاندهنده این است فرد دیگری در حال تماس با شما است و شما میتوانید تماس اول را قطع کرده یا بر روی Hold نگاهدارید و تماس دوم را پاسخ دهید.
ویژگی های تلفن بی سیم ؛ Block system
همچنین بعضی مدلهای تلفن بی سیم دارای گزینه بلاک نیز هستند که با فشار یک دکمه میتوان شمارهای را مسدود کرد. ممکن است تماسهای مزاحم داشته باشید. امروزه حتی مدلهای متوسط بی سیم هم اجازه بلاک کردن حدود پنجاه شماره را به شما میدهند. مدلهایی هم هستند که امکان بلاک شماره بر اساس نوع تماس را بدهند مثلاً تماسهای بینالمللی یا داخلی و …
ویژگی های تلفن بی سیم ؛ محدوده آنتن دهی
برد یا محدوده آنتن دهی تلفن بی سیم یکی دیگر از ویژگیهای مفیدی است که گوشی بی سیم میتواند داشته باشد. محدوده به این معناست که تا چه مسافتی میتوانید از محل خانه یا محل کار خود دور شده ولی همچنان امکان استفاده از تلفن بی سیم را داشته باشید بدون اینکه ارتباط قطع شود.
تلفنهای بی سیم DECT حداکثر مسافت ممکن را برای کاربران مهیا میکنند (۵۰ متر داخل منزل و حدود ۳۰۰ متر در فضای آزاد).
دیوارها و موانعی اینچنینی تا حد قابلتوجهی کیفیت سیگنالها را پایین میآورند. هر چه اطراف تلفن و دستگاه اصلی بازتر و خلوتتر باشد قدرت سیگنالها نیز افزایش پیدا میکند.
ویژگی های تلفن بی سیم ؛ صفحه کلید لمسی
برخی کمپانیها دست به تولید تلفن بی سیم لمسی زدهاند. صفحهکلید تلفن بی سیم کاملاً بهصورت لمسی است که برای شمارهگیری و تنظیمات تلفن، دیگر نیازی به فشار دادن دکمه نیست و تنها با لمس صفحه میتوان شماره گرفت یا هر عملیات دیگری را بهراحتی انجام داد.
ویژگی های تلفن بی سیم ؛ تعداد گوشی تلفن
در راهنمای خرید تلفن بی سیم باید بدانید که دستگاههای تلفن بی سیم یا بهصورت تک گوشی، یا دوقلو، سهقلو و چهار گوشی به بازار عرضه میشوند. اینکه کدام مدل با چه تعداد گوشی را خریداری کنید به این بستگی دارد که به چند گوشی در منزل یا محل کار خود نیاز دارید.
برخی سیستمهای تلفن همراه قابل ارتقا هستند، به این معنی که بعدها میتوانید گوشیهایی به آن اضافه کنید و این کار در صرفهجویی وقت و هزینه به شما کمک میکند. در سیستمهای مدرن لزوماً نیاز به خرید از کمپانی مشترک نیست. بلکه در سیستمهای استانداردسازی شده امروزی (GAP) تمام گوشیهای مدرن با یکدیگر منطبق میشوند.

راهنمای خرید تلفن بی سیم و نکاتی که باید بدانید
- تلفنهای بی سیم کیفیت صدای بهتری نسبت به سایر تلفنها دارند. اگر از افرادی هستید که دچار مشکل کم شنوایی هستید و یا اینکه در یک خانواده شلوغ و پرسروصدا زندگی میکنید که برای تلفنی صحبت کردن نیاز به محلی آرام دارید و یا اینکه مدام در خانه یا محل کار در حال رفتوآمد هستید، تلفن بیسیم انتخاب بسیار خوبی برای شماست.
- در خانههای کوچک که افراد زیاد از محل قرارگیری تلفن دور نیستند بهتر است که از تلفنهای ثابت و سیمدار استفاده شود. در غیر این صورت و برای منازل با متراژ بزرگ از تلفنهای بیسیم استفاده کنید که معمولاً دارای دو گوشی همراه با پایه شارژ اضافی است.
- پیش از خرید بستهبندی و دفترچه راهنمای تلفن را بررسی کنید. حتماً متعلقات و لوازم جانبی که تحویل میگیرد را با آنچه در دفترچه نوشته است تطابق دهید.
- هرچه ویژگیها، امکانات و اتصالات تلفن بی سیم بیشتر باشد هزینهای که برای آن پرداخت میکنید نیز بالطبع بیشتر است. اگر تلفنی قیمت کمتری نسبت به سایر تلفنها دارد حتماً به معنای کیفیت پایین آن نیست بلکه معمولاً تلفنهای ارزانتر امکانات کمتری به کاربر ارائه میدهند و به همین علت قیمت پایینتری دارند.
- طراحی گوشی بسیار مهم است. طراحی باید بهگونهای باشد که گوشی دقیقاً در کنار گوش و در کنار دهان قرار بگیرد تا صدایی که بین شنونده و گوینده ردوبدل میشود باکیفیت هر چهبهتر منتقل شود. این گوشی در قسمت دهان و گوش باید دارای لبههای گرد باشد.
- در ادامه مبحث راهنمای خرید ذکر میشود که دکمهها و صفحه کنترل تلفن بی سیم خود را بهخوبی بررسی کنید. آنها باید نرم، خوانا و بدون آسیبدیدگی باشند.
- از شرایط گارانتی، مرجوعی و یا تعویض تلفن بی سیم خود اطلاعات کافی کسب کنید تا در صورت بروز هرگونه آسیب یا مشکل بتوانید آن را مرجوع کنید.
- گوشی بی سیم در این روزها دارای گزینههای مختلفی ازجمله، بلوتوث، اتصال به تلفن همراه، امکان بررسی ایمیل، اطلاعیهها، صفحات شبکههای مجازی بر روی صفحه اسکرین هستند. تلفنی را تهیه کنید که نیازهایتان را برطرف میکند وگرنه خرید تلفنی که از امکاناتش هیچ استفادهای نمیکنید تنها هدر دادن پول است. شمارهگیری کردن صرف و توانایی پاسخ دادن به تماسهای تلفنی، عملیاتی است که یک تلفن ساده هم میتواند انجام دهد.
- برندی که از آن قصد خریداری تلفن بی سیم خود را دارید مهم است. کمپانیهای ناشناخته، تلفنی باکیفیت پایین ارائه میدهند که ممکن است در مدتزمان کم آسیب ببیند و یا حتی قطعات در دسترس جهت تعمیر نیز نداشته باشد. از برندهایی خرید کنید که سابقه درخشان و مطمئنی در تولید و فروش تلفن بی سیم رومیزی و یا هر نوع تلفن دیگری را دارند.
- پیش از خرید تلفن موردنظرتان میتوانید به فروشگاههای آنلاین معتبر مراجعه کرده و اطلاعات مفیدی در مورد آن به دست آورید. خواندن نظرات کاربران مطمئناً راهنمای خرید تلفن بی سیم برای شما خواهد بود.
الان خونه ما 45 متری یعنی نباید برای تلفن بی سیم بخریم؟
الان دیگه کسی تلفن ثابت نمیگیره ، دیگه هیچ کسی دوست نداره وقتی داره با تلفن صحبت میکنه یه گوشه وایسته. الان دیگه خانوما موقع صحبت کردن گوشی بی سیم میگیرن دستشون و همزمان هم صحبت میکنن هم آشپزی هم تمیز کردن و …
مرسی از مقاله خوبتون. میشه یه مقاله در معرفی برندها و مقایسه تلفن های بی سیم هم بزارید
من دارم جهیزیه مو تکمیل میکنم کسی میتونه یه برند خوب از تلفن بی سیم بهم معرفی کنه؟
تلفن بی سیم پاناسونیک خیلی خوبه من خودم چند سالی هست که دارم عالیه
چند مدل تلفن بی سیم خر کار برای مغازه معرفی کنید. من کارم اینکه تو مغازه مداوم گوشی دستمه باید کیفیتش خوب باشه